Pust, bevegelse & følelsesregulering

Bevegelse, Pust og Følelsesregulering

et foredrag av psykiater Ela Stefanoff og praktiske øvelser med spesialpedagog og yogalærer Anne Siv Aasen

Følelser er en naturlig del av det å være menneske og vi kan omtale dem som vårt intern kompass. Å føle og å regulere egne følelser er en livsviktig kompetanse. Likevel opplever svært mange mennesker utfordringer i møte med egne følelser.

Yoga og pust kan gi en positiv effekt på emosjonell regulering, selvtillit og følelser. Vi øver på å stå sterkt i oss selv, å finne aksept for slik kroppen er akkurat nå, lytte til kroppens signaler for å sette sunne grenser for oss selg og å gi slipp på det som ikke gjør oss bra. Vi øver på å gi oss selv omsorg og kjærlighet for å ta vare.

Yoga er en arena helt fri for prestasjonskrav og konkurranse. Kom som du er, yoga for deg og bare deg.

Workshop/ minikurset inneholder en praktisk del, så kom i behagelige klær du kan bevege deg i.Tidspunkt:

lørdag 15.4 kl 11-13

kr 600,-

bindende påmelding

Ela Stefanoff

Psykiater og psykoterapeut med interesse for yoga, pust og meditasjon og dets innvirkning på psykisk og fysisk helse.

Pusten er en selvfølge så lenge vi lever. Det er vanlig at vi ikke tenker om at vi puster og at den foregår automatisk. Pusten er mye mer enn bare respirasjon. Mer og mer forskning viser at pusten kan være et kraftfullt verktøy på veien til bedre helse og liv. Pusten brukes som et redskap i behandling av flere psykiske plager (eks. angst, traumelidelser, søvnvansker) og fysiske plager (eks. hypertensjon, IBS, smerteproblemer).

Anne Siv Aasen

Spesialpedagog og yogalærer med fordypning i ryggproblematikk og interesse for yoga som en del av et alternativt behandlingsopplegg i psykiatrien.

Når vi praktiserer yoga jobber vi med pust og bevegelse for å senke nivåene av stresshormonet kortisol. Ved å puste dypt og rolig ned i magen, stimuleres vagusnerven og det parasympatiske nervesystemet, samtidig som vi øker styrke, balanse og bevegelighet. Forskning har vist at yoga kan ha en forebyggende effekt på depresjon og at man lærer teknikker til enklere å takle livets opp- og nedturer bedre.

IMG_1465-2