Workshops

IMG_1465-2

Bevegelse, Pust og Følelsesregulering

et foredrag av psykiater Ela Stefanoff og praktiske øvelser med spesialpedagog og yogalærer Anne Siv Aasen

Følelser er en naturlig del av det å være menneske og vi kan omtale dem som vårt intern kompass. Å føle og å regulere egne følelser er en livsviktig kompetanse. Likevel opplever svært mange mennesker utfordringer i møte med egne følelser.

Yoga og pust kan gi en positiv effekt på emosjonell regulering, selvtillit og følelser. Vi øver på å stå sterkt i oss selv, å finne aksept for slik kroppen er akkurat nå, lytte til kroppens signaler for å sette sunne grenser for oss selg og å gi slipp på det som ikke gjør oss bra. Vi øver på å gi oss selv omsorg og kjærlighet for å ta vare.

Yoga er en arena helt fri for prestasjonskrav og konkurranse. Kom som du er, yoga for deg og bare deg.

Workshop/ minikurset inneholder en praktisk del, så kom i behagelige klær du kan bevege deg i.Tidspunkt:

lørdag 15.4 kl 11-13

kr 600,-

bindende påmelding

Pust, Bevegelse og Nervesystemet

Pust, bevegelse og nervesystemet

Velkommen til PUST, BEVEGELSE OG NERVESYSTEMET med Ela Stefanoff og Anne Siv Aasen

En workshop med praktiske øvelser og formidling av teoretisk kunnskap om sammenhengen mellom nervesystemet og pust.

 

Ela Stefanoff

Psykiater og psykoterapeut med interesse for yoga, pust og meditasjon og dets innvirkning på psykisk og fysisk helse.

Pusten er en selvfølge så lenge vi lever. Det er vanlig at vi ikke tenker om at vi puster og at den foregår automatisk. Pusten er mye mer enn bare respirasjon. Mer og mer forskning viser at pusten kan være et kraftfullt verktøy på veien til bedre helse og liv. Pusten brukes som et redskap i behandling av flere psykiske plager (eks. angst, traumelidelser, søvnvansker) og fysiske plager (eks. hypertensjon, IBS, smerteproblemer).

Anne Siv Aasen

Spesialpedagog og yogalærer med fordypning i ryggproblematikk og interesse for yoga som en del av et alternativt behandlingsopplegg i psykiatrien.

Når vi praktiserer yoga jobber vi med pust og bevegelse for å senke nivåene av stresshormonet kortisol. Ved å puste dypt og rolig ned i magen, stimuleres vagusnerven og det parasympatiske nervesystemet, samtidig som vi øker styrke, balanse og bevegelighet. Forskning har vist at yoga kan ha en forebyggende effekt på depresjon og at man lærer teknikker til enklere å takle livets opp- og nedturer bedre.

Tidspunkt: torsdag 30.3 kl. 18-20.30

Pris: kr 600,-

Bindende påmelding

Foto- Tale Hendnes 2020-308 (1)

Intensiv workshop - hypopressiv trening

INTENSIV WOKRSHOP - KOM I GANG OG FÅ DET TIL MED ÉN GANG!

21.10 og 22.10 får vi besøk av Sadie Lawler som skal holde workshop om hypopressiv trening oppstartsworkshop/nivå 1 og nivå 2.

Oppstartsworkshopen er en introduksjon i denne fantastiske teknikken. Du vil lære bakgrunnen for teknikken og hvordan det fungerer på en helt annen måte enn alt annet. Du vil lære både den unike pusteteknikken og 5 av de 8 stillingene i den grunnleggende serien.

Workshoppen passer for alle, i alle aldre, uansett kondisjon, men passer ikke for gravide.

Les mer under "mer info" eller ta kontakt dersom du lurer på noe.

Tidspunkt:

fredag 21.10

Nivå 1 kl. 16-19:30 (kr 995,-)

lørdag 22.10

Nivå 1 kl. 10-13.30 (kr 995,-)
Nivå 2 kl. 14.30-18 (kr 995,-)
Påmeldingen er bindende.

 

Kurs

2W9A8488 kopi

Mor & barn

Barselyoga over 6 uker.

Vi gjør øvelser som er styrkende for bekken og kjernemuskulatur, samt virksomme øvelser for skuldre og nakke. Øvelsene passer for å koble på bekken og kjernemuskulatur igjen etter svangerskap og fødsel og intensiteten vil gradvis bygges opp slik at det passer til den enkelte.

Det blir øvelser for mor og øvelser sammen med baby. Timen blir lagt opp etter babyenes dagsform og humør og vi tilpasser og endrer underveis. Øvelsene

Oppstart mandag 24. april kl. 11.15-12.15

Kurset blir undervist av yogalærer June.

Passer fra babyen er ca 6 uker og opp til ca. krabbealder. Du trenger ikke være medlem på Synergi Senter for å delta. Medlemmer får 20% rabatt.

Bindende påmelding.

2W9A1807 kopi

Nybegynnerkurs Pilates

Gjennom disse 8 ukene vil det bli undervist grunnleggende teknikk som er brukt i Pilates. Kurset passer både deg som er helt nybegynner til Pilates eller ønsker en grundigere forståelse, og for deg som ønsker en oppfriskning for å komme i gang igjen.

Kurset undervises av Victor og er åpent for alle. Du trenger ikke være medlem for å delta. Som medlem på Synergi får du 20%. Kurset blir undervist på engelsk.

Oppstart mandag 20. mars kl. 20-21.

Bindende påmelding.

IMG_0455

Nybegynnerkurs Hypopressiv Trening

Nyhet! Nybegynnerkurs i Hypopressiv Trening

Kurset går over 8 uker og du vil lære de grunnleggende øvelsene i hypopressiv trening. Kurset undervises av Stine.

Velg mellom 2 tidspunkter:

Oppstart onsdag 12. april kl. 10-11

Oppstart torsdag 13. april kl. 18.10-19.10

Du kan delta selv om du ikke er medlem på Synergi Treningssenter.

Bindende påmelding.

2W9A8825 kopi

Nybegynnerkurs yoga

Nybegynnerkurs i yoga over 8 uker.

På dette kurset blir det undervist og forklart de mest brukte øvelsene i yoga. Vi går gjennom teknikk og linjering som kan virke skadeforebyggende, både på og utenfor matten. Passer for deg som har lite eller ingen erfaring med yoga fra før.

Kurset går over 8 tirsdager kl. 18-19 med oppstart 18. april.

Du trenger ikke være medlem på senteret for å delta. Medlemmer får 20% rabatt. Send mail/PM for å få rabattkoden.

Bindende påmelding.

2W9A8825 kopi

Gravidyoga

Kurs for deg som er gravid for å kunne gi grundig og god oppfølging. Kurset blir tilrettelagt slik at det passer gjennom hele svangerskapet. Vi bruker f.eks. stol og vegg for å kunne gi ekstra støtte i stillingene når det trengs.

Det blir undervist gode øvelser for bekken og rygg, og vi går gjennom pusteøvelser og avspenningsteknikker som kan være nyttige å ha med seg i tiden frem mot fødsel.

Kurset blir undervist av yogalærer Stine og går over 8 torsdager kl. 17-18 med oppstart 20. april

Du kan delta selv om du ikke er medlem på Synergi Treningssenter. Som medlem får du 20% rabatt.

Gravidyogakurset går med minimum 8 påmeldte.

2W9A9031 kopi

Restorative/rolig yoga

Kurs i rolig & restorativeyoga over 8 uker. I dette kurset blir det undervist og lagt tilrette for deg som gjerne har hatt mye smerter i kroppen. Det blir vist gode pusteøvelser og avspenningsteknikker som kan brukes både i hverdagen og på matta.

Vi har begrenset antall plasser for å kunne gi god og grundig veiledning for å tilrettelegge for den enkelte. Kurset passer også for deg som bare ønsker en roligere time med fokus på pust og avspenning.

Kurset blir undervist av Stine og går over 8 onsdager kl 11.15-12 med oppstart 18. januar.

Du kan delta selv om du ikke er medlem. Som medlem får du 20% rabatt. Send mail/PM for å få rabattkoden.

Bindende påmelding.

2W9A8825 kopi

Nybegynnerkurs yoga nivå 2

Nybegynnerkurs nivå 2 over 8 uker. Kurset bygger videre på nybegynnerkurset og det vil bli introdusert litt flere stillinger slik som bakoverbøyere og vridninger. Passer både for deg som har gått på nybegynnerkurs og for deg som har gjort yoga andre steder eller hjemme, men som ønsker å bli tryggere på matta. Kurset blir tilpasset nivå etter de som kommer.

Kurset går 8 tirsdager kl. 17.45-18.45 med oppstart 13.04.

Kurset undervises av June. Du trenger ikke være medlem av Synergi Senter for å delta. Medlemmer får 20% rabatt. Send mail/PM for å få rabattkoden.

Barnekurs

PT6A4359 kopi

Barneyoga | 5 - 9 år og 9 - 13 år

NB! Det er mulig å prøve første gang gratis før en bestemmer seg.

Barneyoga timene har fokus på lek og moro, kreativ utfoldelse og yogadans. Vi øver på konsentrasjon og tilstedeværelse, mindfullness & pusteøvelser som er tiltrettelagt de små. For den eldste gruppen gjør vi flere fysiske yogaøvelser.

Kurset undervises av Cathrine og går over 8 uker. Cathrine er dyktig på å tilrettelegge etter alder og dagsform på barna.

Oppstart onsdag 12. april

kl. 16.30-17.15 for ca 5-9 år

kl. 17.30-18.15 for  ca 9-13 år

Foreldre som ikke er medlem kan trene for halv pris på drop-in mens barna er på kurs.

120330449_168837288168653_7347122466147985105_o

Dansekurs for barn 5 - 7 år

På Synergi blir det dansekurs for barn mellom 5 og 7 år, hver mandag i 8 uker. Timene undervises av Amalie, en ung og sprudlende jente som har drevet med dans og kampsport i flere år. Det blir fengende populærmusikk, danseleker og enkel koreografi. Vi skal først og fremst ha det gøy sammen! Kanskje blir det en oppvisning i slutten av kurset. Bli med!

Kurset går over 8 mandager kl. 16.30-17.15 med oppstart 19.04.

Foreldre som ikke er medlem kan trene mens barna er på kurs for halv pris på drop-in.

PT6A4188 kopi

Yoga for ungdom 13 - 17 år

På ungdomsyogatimene vil det være fokus på yogaøvelser satt sammen i sekvenser av flyt og rolig/restorative yoga med fokus på stressmestring og pust. Øvelsene vil være både styrkende, øke mobilitet, samt at vi øver på konsentrasjon og tilstedeværelse gjennom mindfulness og pust. Passer for alle.

Kurset undervises av Cathrine og går over 8 onsdager kl. 18.30-19.30 med oppstart 14.10.